ukr
русский

Ось як просто видалити цвіль із фіранок для душу: будуть як нові

Билім Олена

Ось як просто видалити цвіль із фіранок для душу: будуть як нові
Вимити фіранку для душової

Шторки для душу постійно вологі, через що на них може утворюватися цвіль. Ця проблема стає не тільки естетичною, але й може бути шкідливою для вашого здоров’я, тож догляд за ними повинен бути частиною вашої регулярної процедури прибирання.

Фахівці пропонують ефективні та доступні методи боротьби з чорною цвіллю на вашій душовій шторці.

Чорна цвіль зазвичай формується у вологих місцях з обмеженим доступом до сонячного світла. Такі умови найчастіше знаходимо у ванних кімнатах, особливо навколо душу та на шторках для душу.

Вас також може зацікавити: Як прибрати цвіль з силіконового герметика: дієвий лайфхак

Хоча на ринку є безліч хімічних засобів для боротьби з чорною цвіллю, найкращим вибором може бути природний метод. Один з таких – використання білого оцту.

Ефективний метод з білим оцтом

Змішайте дві чашки білого оцту з чверть склянки води.Занурте шторку для душу у цю суміш на кілька хвилин.Потім з легкістю потріть чорні плями за допомогою щітки.Після цього ретельно промийте шторку водою.

Якщо плями ще залишаються, додайте трохи харчової соди в розчин та повторіть процес. Ретельно промийте водою, і ваші шторки повернуться до свого первозданного вигляду.Крім білого оцту, ви можете скористатися природними оліями, щоб ефективно боротися з чорною цвіллю на шторках для душу.

Олія чайного дерева – відома своїми антимікробними властивостями та може бути відмінним засобом для боротьби з цвіллю. Для приготування розчину, розведіть одну чайну ложку олії чайного дерева в склянці води. Потім нанесіть цей розчин на забруднену ділянку і залиште на декілька хвилин перед тим, як витерти чистою тканиною.

Читайте також: Експерти розповіли, як легко позбутися плісняви у ванній всього за 10 хвилин

Однак слід пам'ятати, що олія чайного дерева може бути дратівливою для шкіри, тому краще використовувати її у захисних рукавичках.

Екстракт кісточок грейпфрута

Екстракт кісточок грейпфрута також має антимікробні властивості та може бути ефективним засобом проти цвілі. Розведіть декілька крапель екстракту кісточок грейпфрута у склянці води та нанесіть цей розчин на забруднену ділянку. Після декількох хвилин витріть розчин чистою тканиною.

Нагадаємо, ми вже писали, як без хімії прибрати цвіль.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!