ukr
русский
English

Ветеринари назвали найкращі собаки для активних людей

Дутік Катерина

Найкращі породи собак для активних людей
Найкращі породи собак для людей, які ведуть активний спосіб життя

Коли ви вирішуєте завести собаку, найважливішим є вибір породи, яка відповідає вашому способу життя. Зокрема, одна з речей, яку важливо враховувати, це те, як ваші рівні енергії можуть збігатися.

Якщо ви любите довго гуляти або регулярно бігати, краще вибрати породу, яка відома атлетизмом, швидкістю та здатністю до навчання. Ось чому ветеринари та кінологи для Best Life розповіли про п'ять порід, які вам підійдуть.

Читайте також: Чому собаки насправді ганяються за автомобілями

1. Сибірський хаскі

Сибірський хаскі
Сибірський хаскі. Джерело: Shutterstock

Якщо ви любите відпочити на свіжому повітрі та любите активний відпочинок взимку, сибірський хаскі може стати для вас правильною собакою.

Хаскі створені для витривалості та можуть підтримувати постійний темп на довгих дистанціях. Вони добре підходять для бігу в холодну погоду завдяки своїй густій подвійній шерсті, яка зберігає їх у теплі. Тому хаскі є ідеальними домашніми тваринами для бігунів на довгі дистанції

2. Лабрадор ретрівер

Лабрадор ретрівер
Лабрадор ретрівер. Джерело: Shutterstock

Якщо ви любите довго гуляти, а не бігати поруч з собакою, можливо, вам найкраще підійде лабрадор-ретривер.

Лабрадори-ретривери, можливо, не такі швидкі, як багато інших собак, але вони можуть долати великі відстані та мають досить хорошу витривалість. Вони також мають загалом багато енергії, що робить їх чудовими супутниками для тих, хто любить гуляти.

3. Родезійський риджбек

Родезійський риджбек
Родезійський риджбек. Джерело: Shutterstock

Якщо ви шукаєте породу собак, яка могла б не відставати від вас у всі пори року, найкращий варіант – родезійський риджбек. Ці собаки мають потужне, спортивне тіло та високу витривалість. Це робить їх ідеальним компаньйоном для серйозних бігунів, особливо під час бігу влітку або в теплішому кліматі.

4. Хорт

Хорт
Хорт. Джерело: Shutterstock

Якщо ви любите спринт, але уникаєте бігу на довгі дистанції, хорт може стати вашою ідеальною породою собак.

Хорти створені для швидкості та часто відомі як скакові собаки. Однак це не означає, що вони мають витривалість, щоб бігати на довгі дистанції. Хороша прогулянка або біг приблизно від 30 до 60 хвилин на день є оптимальним для них.

5. Віппет

Віппет
Віппет. Джерело: Shutterstock

Естетично подібні до хортів, віппети – порода собак середнього розміру, яка є чудовими домашніми тваринами для швидких бігунів.

Хоча вони не можуть бігти так швидко, як хорти, вони, ймовірно, можуть бігти далі. Їх розводили для полювання, і іноді їм доводилося швидко бігати на великі відстані, щоб зловити здобич, але навіть із цим інстинктом вони все одно є чудовими домашніми тваринами.

Раніше ми розповідали, чому собаки виють на сирени, чи є якась генетична схильність реагувати на високий сигнал тривоги від проїжджаючих машин швидкої допомоги, поліції або сигналу повітряної тривоги?

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!