ukr
русский

У чому замочити тюль, щоб до нього повернулась первинна білизна: дієвий лайфхак

Анастасія Крищук

У чому замочити тюль, щоб до нього повернулась первинна білизна: дієвий лайфхак
Корисний лайфхак для відбілювання тюлі. Джерело: freepik

В теплу пору року відкриті вікна для провітрювання приміщення стають нормою. Через це пил, смог та інші забрудники з вулиці осідають на шторах, надаючи їм неприємний жовтий відтінок.

Часто звичайне прання не може повернути їм первісну білизну. В таких ситуаціях варто вдатися до використання природного засобу, який здатен відновити чистоту тюлю всього за 20 хвилин, пише Телеграф.

Як швидко відбілити тюль

Тюль не тільки прикрашає вікна, але й служить бар’єром проти пилу та сміття ззовні. Через це штори та тюль потребують регулярного та ретельного прання.

Читайте також: Як прати штори, щоб вони не м’ялися

Перед тим як випрати, замочіть тканину, додавши доступний інгредієнт із вашої кухні, щоб вона знову стала білосніжною. Залийте у миску 5 літрів води та розчиніть в ній один пакетик розпушувача для тіста. Перемішуйте до тих пір, поки розпушувач повністю не розчиниться. Залиште тюль у цій рідині на 20 хвилин.

Далі, відправте виріб у пральну машинку, вибравши делікатний режим. Для досягнення кращого ефекту білизни, можна додати ще один пакетик розпушувача безпосередньо до барабана. Це допоможе відбілити тканину, не завдаючи їй шкоди.

Раніше команда UAportal розповідала, як ефективно прати речі без шкоди для якості та кольору.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!