ukr
русский
English

Покращує травлення та бореться з грибком: сім проблем, які лікує шкірка мандарина

Ціхоцька Марія

Покращує травлення та бореться з грибком: сім проблем, які лікує шкірка мандарина
Мандирини є дуже корисними для здоров'я

Плоди мандарина є дуже корисними. Вони містять велику кількість вітамінів, таких як B1, B2, B3, B6 та B9, і ряд мінералів – магній, залізо, фосфор, кальцій, калій, селен та цинк. Цей смачний і ароматний фрукт дуже важливий для нашого організму. Здавалося б, шкірку від мандарина багато хто викидає, але лікарі стверджують, що вона має безліч користі для здоров'я.

Про це пише ТСН.

Що лікують мандаринові шкірки

Проблеми з травленням

Для позбавленняся від цих проблем, вам слід приготувати спеціальний порошок з мандаринових шкірок, ретельно розмелюючи їх після висушування. Додавайте цей порошок до будь-якої їжі. Цей простий народний рецепт може допомогти боротися з болями в шлунку та метеоризмом.

Проблеми зі сном, фізичне виснаження

Візьміть мандаринові шкірки, покладіть їх у мішок і вдихайте аромат цитрусових протягом 15 хвилин. Така ароматерапія може допомогти не лише швидко засинати і добре спати, але й позбутися головного болю.

Грибок

Щоб виправити цю проблему, візьміть свіжу мандаринову шкірку і втирайте її сік в уражене місце двічі на день.

Кашель

За допомогою шкірки від мандарина можна боротися із цим поширеним симптомом застуди. Візьміть невеликі шматочки шкірки, дайте їм повністю висохнути, закип'ятіть воду і додайте туди ці шкірки. Засіб повинен настоюватися протягом тижня в темному місці. Після цього приймайте по 20 крапель рідини під час кожного прийому їжі.

Читайте також: Дієтологи назвали продукти, які сприяють накопиченню жиру на животі

Бронхіт

Якщо додати половину мандаринової шкірки в склянку гарячої води і настоювати одну годину, а потім випити, то це може допомогти подолати бронхіт. Засіб слід приймати тричі на день.

Нежить

Покладіть мандаринову шкірку в киплячу воду і вдихайте пар протягом 10 хвилин. Однак слід бути дуже обережним, щоб уникнути опіків.

Тахікардія і гіпертонія

Візьміть каструлю, налийте туди три літри води, додайте мандаринові шкірки, прокип'ятіть і дайте постояти. Прийміть ванну з цією рідиною.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, чому варто щоранку пити чай з куркумою.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!