ukr
русский
English

Вчені з'ясували чого людям не вистачає для щастя

Ігор Романько

Вчені досліджували, що робить людей нещасними і які звички роблять щасливішими
Вчені досліджували, що робить людей нещасними і які звички роблять щасливішими

Звичайно, не існує єдиного рецепта щастя. Для кожного щастя означає щось своє. Але, дотримуючись цих порад, ви можете підвищити свої шанси на те, щоб стати щасливішим.

Вчені давно шукають відповідь на питання "що робить людей щасливими?". Вони провели безліч досліджень і виявили, що щастя залежить від багатьох факторів. Про це пише ua-novosti.info.

Читайте також: Чому не можна подавати через поріг будь-який предмет

Чого не вистачає людям для щастя:

  • Грошей. Дослідження показують, що гроші дійсно можуть зробити людей щасливішими, але тільки до певної межі. Після того, як людина заробляє достатньо для задоволення своїх основних потреб, додаткові гроші вже не приносять відчутного щастя.
  • Відносин. Люди, які мають міцні соціальні зв'язки, як правило, щасливіші, ніж ті, хто відчуває самотність. Це може бути пов'язано з тим, що соціальні зв'язки допомагають людям відчувати себе loved, supported and connected.
  • Здоров'я. Люди, які здорові, як правило, щасливіші, ніж ті, хто хворіють. Це пов'язано з тим, що здоров'я дозволяє людям вести повноцінне життя і насолоджуватися ним.
  • Мета в житті. Люди, які мають мету в житті, як правило, щасливіші, ніж ті, хто її не мають. Це пов'язано з тим, що мета дає людям відчуття сенсу і purpose.

Ось деякі конкретні поради, які допоможуть вам стати щасливішими:

  • Зосередьтеся на позитивних моментах у своєму житті. Коли ви зациклюєтеся на негативі, це може призвести до стресу та нещастя. Намагайтеся звертати увагу на хороші речі, які відбуваються у вашому житті.
  • Допоможіть іншим. Допомога іншим людям може зробити вас щасливішими. Це пов'язано з тим, що допомагаючи іншим, ви відчуваєте себе потрібними та корисними.
  • Живіть в сьогоденні. Не зациклюйтеся на минулому або майбутньому. Намагайтеся насолоджуватися кожним моментом свого життя.

Нагадаємо, раніше фахівці сказали, скільки кроків потрібно пройти людині, щоб скинути кілограм ваги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!