ukr
русский

Вчені знайшли залишки шоколадної фабрики XIX століття у Барселоні

Ціхоцька Марія

Вчені знайшли залишки шоколадної фабрики XIX століття у Барселоні
Печатки для шоколадних обгорток

Під час реконструкції чотириповерхівки на площі Пласа-де-ла-Ляна в Барселоні було виявлено рештки шоколадної фабрики 19 століття. У процесі розкопок дослідники натрапили на залишки середньовічного особняка 14 століття, огорожі 17 століття та конструкції шоколадної мануфактури 19 століття.

Про це повідомляє видання HeritageDaily.

Спочатку тут стояв особняк, що належав притулку при Барселонському соборі Піа Алмойна. У 15 столітті його перетворили на готель Hostal de Sant Pere, котрий проіснував до 16 століття.

1825 року будівлю відреставрували і влаштували шоколадну фабрику Clemente Guardia. Її відзначили в Альманасі Всесвітньої виставки в Барселоні 1888 року за вишуканий шоколад, цукрову глазур, ванільний та чорний шоколад і цукерки.

Також читайте: Вчені знайшли в Нубії кістяк жінки, яка страждала на ревматоїдний артрит

У 19 столітті фабрика стала відомою в Барселоні, завойовуючи місцевих жителів і постачаючи солодощі по всій Іспанії та її заморських колоніях.

Окрім архітектурних елементів, команда археологів виявила резервуари для зберігання, великі щипці та свинцеві пластини, які використовували для виготовлення етикеток.

Нагадаємо, у Таїланді знайшли таємничі гігантські дерев'яні труни на палях віком 2300 років.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!