ukr
русский

У чоловіка після інциденту на роботі очі стали "зірками" (фото)

Билім Олена

У чоловіка після інциденту на роботі очі стали 'зірками' (фото)
Очі, ілюстративне фото

42-річний чоловік отримав "зіркові очі" після нещасного випадку на роботі в Каліфорнії.

Чоловік працював електриком, коли випадково доторкнувся до "живого" дроту. Струм напругою 14 000 вольт пройшов через його тіло, включаючи зорові нерви.

Через чотири тижні після нещасного випадку чоловік поскаржився на проблеми зі зором. Офтальмологи виявили у нього катаракту у формі зірки в обох очах, пише Lad Bible.

Читайте також: Думала, що має здуття: француженка виношувала немовля у кишківнику (фото)

Катаракта - це помутніння кришталика ока, яке може призвести до погіршення зору. У цьому випадку катаракта була викликана пошкодженням зорових нервів.

У чоловіка після інциденту на роботі очі стали ''зірками'' (фото)
Очі чоловіка після нещасного випадку. Джерело: The New England Journal of Medicine

Чоловік пройшов операцію з видалення катаракти, але це не повністю відновило його зір. Він продовжує страждати від обмеженого зору.

Доктор Боббі Корн, асоційований професор клінічної офтальмології Університету Каліфорнії, який лікував пацієнта, сказав: "Оптичний нерв подібний до будь-якого проводу, який проводить електрику. У цьому випадку екстремальний струм і напруга, які пройшли через цей важливий природний дріт, спричинили шкоду самому оптичному нерву".

Цей випадок є нагадуванням про те, що електрика може бути смертельною. Важливо дотримуватися всіх заходів безпеки при роботі з електричними приладами.

Раніше: Чоловік розірвав невеликий отвір у своїй трахеї після спроби стримати чхання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!