ukr
русский

Впорається навіть дитина: Чим змастити лопату, щоб прибирати сніг з дороги стало значно легше

Ігор Романько

Чим змастити лопату, щоб вона краще прибирала сніг
Чим змастити лопату, щоб вона краще прибирала сніг

Взимку мешканці приватних будинків часто стикаються з потребою розчищати сніг, що може виявитися важким завданням, особливо при значних опадах.

Проте існують хитрощі, які допоможуть зробити цю задачу не тільки ефективною, а й швидкою. Shareinfo поділився одним із секретів швидкого прибирання снігу на доріжках.

Читайте також: Чим змастити підошву зимових чобіт на зиму, щоб точно не впасти на льоду

Перш за все, переконайтеся, що у вас є відповідні інструменти: міцна лопата і мастило для неї. В якості мастила можна використовувати звичайний вазелін, машинне мастило або олію.

Трошки мастила нанесіть на край лопати за допомогою пензля, губки або просто пальця. Цей шар мастила допоможе уникнути прилипання снігу до лопати та полегшить її рух.

Почніть розчищення снігу з верхньої частини під’їзної доріжки, переміщуючи сніг вниз. Змащена лопата ковзатиме легше, не утворюючи шару снігу на ній, що робить завдання менш напруженим. Цей метод дозволяє здійснювати боротьбу із снігом швидше та легше.

Багато людей не знають, як ефективно утеплити своє взуття, особливо коли в чоботях чи черевиках стає холодно. Тому UAportal розповів про дієві, а головне бюджетні способи утеплення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!