ukr
русский

Фахівці розповіли, як правильно зберігати яблука: будуть тверді та соковиті

Анастасія Крищук

Фахівці розповіли, як правильно зберігати яблука: будуть тверді та соковиті
Як правильно зберігати яблука

Традиційно яблука зберігали в підвалах або в прохолодних темних приміщеннях. Таким чином можна уповільнити процес дозрівання і запобігти передчасному псуванню.

Однак впровадження сухих матеріалів як пакувального середовища, таких як тирса та зерно, виводить збереження на новий рівень. Про це повідомляє Express.co.uk.

Тирса забезпечує чудові теплоізоляційні та вологопоглинаючі властивості, створюючи оптимальні умови для зберігання яблук. Подібним чином зерна, такі як рис або ячмінь, створюють природний дихаючий бар’єр, який допомагає регулювати рівень вологи та запобігати розвитку цвілі.

Читайте також: Як правильно зберігати продукти в холодильнику: правила розміщення на поличках

Крім того, газети, які легко доступні в більшості домогосподарств, пропонують бюджетну альтернативу для зберігання яблук. Вони створюють сухий, дихаючий бар’єр, який допомагає підтримувати свіжість.

Зводячи до мінімуму вологість і регулюючи потік повітря, вони допомагають запобігти утворенню цвілі та гниттю, значно подовжуючи термін служби фруктів. Крім того, вибір пакувального матеріалу відіграє вирішальну роль у збереженні якості яблук.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!