ukr
русский

Фахівці підказали, як треба зберігати буряк, щоб був свіжий декілька місяців

Анастасія Крищук

Фахівці підказали, як треба зберігати буряк, щоб був свіжий декілька місяців
Як треба зберігати буряк

Як і всі коренеплоди, буряк має тенденцію ставати зморшкуватим та м’яким досить швидко. Так стається через неправильне зберігання.

Чарльз Хаверфілд, генеральний директор компанії US Packaging & Wrapping, розповів про свій метод зберігання буряків. Про це повідомляє Express.co.uk.

Шкірка буряка може зморщуватися через втрату вологи та вплив повітря. Коли буряк втрачає вологу, зовнішній шар зморщується.

Читайте також: Як обрати стиглий і солодкий гранат: 3 цікаві лайфхаки

Через це буряк найкраще зберігати в прохолодному вологому середовищі з мінімальним впливом повітря. Наприклад у холодильнику.

Варений буряк можна зберігати в холодильнику до трьох днів. Однак також можна помістити його в морозильну камеру в герметичному контейнері та тримати до восьми місяців.

Що стосується сирих буряків, які продаються цілими з прикріпленими плодоніжками, для їх довговічності потрібен інший підхід. Зберігання їх немитими та нерозрізаними зберігає їх природне захисне покриття, яке допомагає запобігти втраті вологи та псуванню.

Буряк слід зберігати в прохолодному, темному місці з належною вентиляцією, наприклад, у льосі для коренеплодів або в ящику для овочів холодильника.

Нагадаємо, що нутриціолог Богдана Волошинович назвала спеції, які повинні бути обов'язково в раціоні. Вони знижують ризик раку та нормалізують рівень цукру в крові.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!