ukr
русский

Як обрати стиглий і солодкий гранат: 3 цікаві лайфхаки

Владислав Москаленко

Як обрати стиглий і солодкий гранат: 3 цікаві лайфхаки
Лайфхаки, які допоможуть обрати стиглий гранат. Джерело: Pexels

Якщо вам потрібно обрати стиглий та солодкий гранат, скористайтеся простими методами. UAportal розповів про лайфхаки, які допоможуть знайти найсоковитіші та найароматніші фрукти.

Тест на слух

При виборі граната злегка постукайте по ньому пальцями. Стиглий фрукт видасть металевий, дзвінкий звук – схожий на постукування по стиглому кавуну. Гранати, які видають глухий звук, слід уникати, оскільки вони можуть бути перезрілими або не такими солодкими.

Читайте також: Які овочі не можна варити та смажити: пояснення нутриціолога

Вага

Ще один спосіб визначити стиглість граната – відчути його вагу. Стиглі плоди, як правило, важчі, ніж здаються, завдяки соковитим кісточкам. Легкі гранати можуть бути недозрілими та не мати бажаної солодкості.

Колір фрукта 

Для остаточної перевірки стиглості граната рекомендується оглянути його на вигляд. Шукайте плоди яскравого, насиченого червоного або фіолетового кольору. Слід уникати зелених або блідих гранатів, оскільки вони можуть бути недозрілими та без смаку.

Нагадаємо, що нутриціолог Богдана Волошинович назвала спеції, які повинні бути обов'язково в раціоні. Вони знижують ризик раку та нормалізують рівень цукру в крові.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!