ukr
русский
English

Зробіть самі поглинач вологи, щоб запобігти появі цвілі: інструкція

Билім Олена

Зробіть самі поглинач вологи, щоб запобігти появі цвілі: інструкція
Поглинач вологи із солі

У будинках та квартирах часто існує проблема вологості, яка не тільки псує естетику приміщень, але й може вплинути на здоров'я їхніх мешканців, спричиняючи алергії та респіраторні захворювання.

Цвіль, яка з'являється в умовах високої вологості, стає не лише косметичною проблемою, але й потенційно небезпечною для стін та здоров'я. Щасливо, існують методи боротьби з цим неприємним явищем, пише santeplusmag.

Також читайте: Як легко очистити ручки газової плити: 4 корисні поради

Експерти рекомендують зробити власний осушувач повітря, який допоможе у боротьбі з вологою та цвіллю в будинку. Цей метод є простим у виготовленні та ефективним у дії.

Одним із ключових інгредієнтів для виготовлення осушувача є сіль. Кухонна сіль або рожева гімалайська сіль відома своїми властивостями поглинання вологи. Її можна використовувати як ефективний засіб для боротьби з вологою в повітрі.

Для створення осушувача вам знадобиться порожня пластикова пляшка. Зніміть ковпачок та накрийте його шматком тканини, створивши воронку. Насипте в лійку крупної солі та розмістіть її догори дном у пляшці. Сіль буде притягувати вологу з повітря, допомагаючи осушити приміщення.

Цей саморобний осушувач повітря може бути використаний для осушення кімнат площею приблизно 25 квадратних метрів. Регулярне застосування цього методу допоможе уникнути утворення цвілі та створить здорове та комфортне середовище для проживання.

Хоча цей метод може бути корисним у боротьбі з вологою, важливо також розв'язувати структурні проблеми, які спричиняють утворення вологості, щоб повністю позбутися проблеми.

Раніше UAportal розповідав, як підтримувати гостроту кухонних ножів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!