ukr
русский
English

З ними ніколи не нудно: Названо 10 найрозумніших порід котів

Ігор Романько

Які породи кішок найрозумніші
Які породи кішок найрозумніші. Джерело: korrespondent.net

Всі ми знаємо, що кожен кіт – це особистість, незалежно від породи. Їхні характери та поведінка формуються як генетикою, так і досвідом, який вони здобувають протягом життя.

Звертайте увагу на його індивідуальні особливості, характер та потреби. І тоді ваш пухнастий друг обов'язково стане найрозумнішим і найулюбленішим котом у світі, повідомляє Daily Mail.

Також читайте: Чому коти граються з мишами перед тим, як їх убити

Але які ж породи котів вважаються найрозумнішими?

Дослідники, які вивчали цю тему, звертали увагу на такі фактори, як:

  • Здатність до адаптації
  • Рівень цікавості
  • Потреба в розумовій стимуляції
  • Товариськість з людьми та іншими тваринами
  • Готовність взаємодіяти з власниками

Ось список порід, які здобули першість у рейтингу котячого інтелекту:

  1. Абіссинська кішка - грайлива, активна та дуже розумна. Ці кішки з великими вухами та маленькими лапками обожнюють лазити, досліджувати та бути в центрі уваги.
  2. Бенгальська кішка - з леопардовим забарвленням та витонченим тілом. Ці кішки дуже енергійні, допитливі та легко піддаються дресируванню.
  3. Бірманська кішка - лагідна, спокійна та дуже прив'язана до своїх господарів. Ці кішки з ніжним пухнастим хутром обожнюють ласку та муркотіння.
  4. Корніш-рекс - кішка з кучерявим хутром, грайливим характером та гострим розумом. Ці кішки дуже активні, товариські та обожнюють брати участь у житті сім'ї.
  5. Шотландська висловуха - кішка з виразними очима, милою зовнішністю та високим інтелектом. Ці кішки спокійні, ласкаві та легко навчаються.
  6. Сінгапурська кішка - мініатюрна кішка з витонченим тілом та гострим розумом. Ці кішки дуже активні, грайливі та обожнюють досліджувати світ.
  7. Сіамська кішка - кішка з виразними очима, гучним голосом та гострим розумом. Ці кішки дуже товариські, ласкаві та обожнюють спілкуватися з людьми.
  8. Турецька ангорська кішка - кішка з пухнастою шерстю, грайливим характером та гострим розумом. Ці кішки дуже активні, розумні та обожнюють бути в центрі уваги.
  9. Японський бобтейл - кішка з коротким хвостом, кумедним зовнішнім виглядом та гострим розумом. Ці кішки дуже активні, грайливі та обожнюють досліджувати світ.

Раніше ми повідомляли, куди зникають коти, які тиняються вулицями на самовигулі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!