ukr
русский

Ризикуєте привабити тарганів: які кімнатні рослини краще не тримати вдома

Анастасія Крищук

Ризикуєте привабити тарганів: які кімнатні рослини краще не тримати вдома
Ніколи не тримайте вдома ці рослини. Джерело: pixabay

Багато українців намагаються вивести тарганів з власної оселі, не замислюючись про першопричину їхньої появи, а це є великою помилкою. Виявляється, винуватцями цієї проблеми можуть бути деякі кімнатні рослини.

Багато жінок дуже люблять різні домашні рослини, особливо ті з них, що мають невеликі розміри та зачаровують своєю красою, як-от орхідеї, герань чи фіалки. Однак, не всім відомо, що певні види можуть стати причиною появи в будинку тарганів, відомих своєю швидкістю та надокучливістю. Вигнати цих непроханих гостей з оселі буває вкрай непросто, тому краще заздалегідь ознайомитися з переліком рослин, які можуть спричинити такі неприємності, щоб уникнути майбутніх клопотів, пише Ukr.Media.

Читайте також: Названо рослини, які обов’язково варто тримати у спальні

Виявляється, такі рослини як фітонія, верес, бамбук та папірус можуть стати ідеальним середовищем для розмноження тарганів. Ба більше, навіть популярна серед багатьох орхідея також може спричинити зайві проблеми. Саме тому з цими кімнатними культурами варто бути акуратнішими, постійно перевіряти потаємні кути та в разі чого вдаватися до невідкладних заходів. Не слід забувати, що таргани можуть з’явитися в оселі з різних причин, включаючи їхню любов до залишків їжі у сміттєвих баках. Вони також віддають перевагу вологим місцям, тому важливо підтримувати сухість умивальника.

Щодо сміття, то оптимально його викидати не рідше ніж кожні три-чотири дні, аби не приваблювати шкідників. У випадку, якщо в житло все ж забралися "небажані гості", ефективними будуть домашні засоби, адже покупні хімікати часто бувають не такими гуманними та не завжди ефективними. Хорошими помічниками у боротьбі проти тарганів стануть нашатирний спирт і борні кульки. Крім того, різноманітні ефірні та інші ароматичні олії також можуть бути корисними, оскільки шкідники не переносять сильних ароматів, які зазвичай приємні для людей.

Раніше команда UAportal розповідала про шість рослин, які мають бути на вашій кухні. Вони очищають повітря та усувають запахи.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!