ukr
русский
English

Припиніть пити каву, якщо у вас є три такі симптоми

Билім Олена

Припиніть пити каву, якщо у вас є три такі симптоми
Чашка кави. Джерело: thepaintedsquare/pexels.com

Лікар швидкої допомоги попередив, що кава може погіршити сон, посилити тривогу та прискорити серцебиття. Він закликав людей зменшити споживання кави, якщо вони відчувають ці симптоми.

Доктор Судж, який працює в NHS, сказав, що вживання кави може мати руйнівний вплив на якість сну, оскільки кофеїн має довгий період напіврозпаду, пише Express.

Раніше: Які 5 напоїв краще пити перед сном, для якісного відпочинку

Він пояснив: "Кава має довгий період напіврозпаду, і вона залишається у вашій системі набагато довше, ніж ви думаєте. Це означає, що ваша ранкова чашка кави, швидше за все, все ще буде у вашому організмі, коли ви спробуєте лягти спати ввечері, і це значно погіршить якість вашого сну".

Судж також сказав, що якщо ви відчуваєте тривогу або у вас прискорене серцебиття, то вам слід зменшити споживання кави або навіть повністю відмовитися від неї"

Дієтологиня Британського фонду серця Вікторія Тейлор сказала, що для здоров’я серця помірне споживання кави (чотири-п’ять чашок на день) підійде більшості людей.

Вона додала: "Деякі люди більш чутливі до кофеїну і можуть відчувати прискорене серцебиття. Якщо це ви, то розумно уникати кофеїну".

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Раніше експерти назвали напій з протираковими властивостями.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!