ukr
русский

Чи допоможуть равлики ахатини покращити стан шкіри та розгладити зморшки: що кажуть експерти з краси

Билім Олена

Чи допоможуть равлики ахатини покращити стан шкіри та розгладити зморшки: що кажуть експерти з краси
Равликова терапія може бути небезпечною

Кожен з нас мріє про молодість та красу, іноді готовий випробувати найнезвичайніші методи для досягнення цієї мети. У деяких косметологічних салонах пропонують доволі незвичний спосіб омолодження - равликова терапія. Коли ахатинів викладають на обличчя й чекають певний час, аби вони поповзали.

Проте, за всім екзотичним сховається світ зовсім інших ризиків та перспектив. Процедура, що полягає у масажі обличчя за допомогою равликів, отримує все більше популярності в косметичній індустрії.

За свідченням фахівців, равлики виробляють природні антибіотики, які допомагають боротися зі шкірними інфекціями, а також сприяють відновленню колагену та еластину, позбавленню від розтяжок та пігментних плям.

Вас також зацікавить: Чому утворюються зморшки та як зупинити їх появу

Проте, за красивою обкладинкою ховається менш приваблива правда. Деякі фахівці наголошують на тому, що слиз равликів може викликати алергічні реакції та навіть стати причиною серйозних захворювань, включаючи зараження крові. Дерматологи зауважують, що равликова терапія може бути лише приманкою для клієнтів, не маючи наукової підтримки та безпекових гарантій.

Фахівці переконують, що використання живих равликів у косметології може стати ризикованим експериментом. Слиз равликів містить алергени та може бути переносником різноманітних інфекцій та паразитів. Тому, попри запевнення ентузіастів равликової терапії, фахівці радять звертатися до традиційних, перевірених часом методів омолодження шкіри.

Однак компонент слизу равлика під назвою муцин, який містять деякі косметологічні препарати, дійсно може бути корисним для шкіри.

Муцин равлика, як натуральний активний компонент, має потужні регенеруючі, антибактеріальні, протизапальні та антивікові властивості. Цей компонент видобувається зі слизу равликів, забезпечуючи шкірі зволоження та захист від негативного впливу навколишнього середовища.

Муцин равлика має ряд переваг для шкіри, серед яких боротьба з акне та першими ознаками старіння, зменшення гіперпігментації та темних плям, протизапальна та антибактеріальна дія, розгладження поверхні епідермісу, зволоження та живлення шкіри, а також прискорення загоєння ран та запалень.

Хоча муцин равлика вважається безпечним для більшості типів шкіри, слід звернути увагу на можливі алергічні реакції, особливо у людей з чутливою шкірою. Також, перед використанням продуктів з муцином равлика, рекомендується провести алергічний тест на невеликій ділянці шкіри.

Нагадаємо, що деякі продукти можуть допомогти зупинити старіння та довше залишатися молодими. Завдяки корисним мікроелементами та вітамінам вони матимуть чудовий вплин на здоров'я людини.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!