ukr
русский

Помідори виростуть великими та здоровими завдяки простому добриву: поради дачників

Анастасія Крищук

Помідори виростуть великими та здоровими завдяки простому добриву: поради дачників
Помідори виростуть великими та здоровими

Помідори є популярною культурою тому, що їх легко вирощувати. Секрет збільшення врожаю полягає в тому, щоб годувати їх правильним добривом.

Калій є ключовим фактором родючості помідорів, оскільки ця поживна речовина покращує колір і смак плодів. Про це повідомляє Express.co.uk.

Фахівці радять приготувати власний домашній корм для томатів, використовуючи рецепт чаю з бананової шкірки. Шкірка банана містить 42 відсотки калію, який є одним із основних компонентів добрива.

Читайте також: Як виростити перець чілі вдома

Для початку промийте бананові шкірки водою і помістіть їх у скляну банку, поки вона не заповниться приблизно наполовину. Додайте в банку водопровідну воду, доки вона повністю не заповниться, а потім щільно закрутіть кришку.

Потім дайте суміші настоятися протягом п’яти-семи днів, щоб поживні речовини повністю поглинулися водою. Після цього саморобне добриво буде готове до використання. Просто вилийте воду на основу рослини помідорів і викиньте кашоподібну шкірку в ґрунт.

Рослини помідорів слід підгодовувати кожні 10-14 днів, і це просте добриво можна вносити неодноразово, щоб отримати більш соковитий урожай.

Нагадаємо, раніше UAportal розповідав, як правильно зберігати гострий та солодкий перець вдома, щоб він не псувався якомога довше.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!