ukr
русский

"Оживіть" свій диван: простий трюк з горілкою від досвідчених господинь, який здивує

Анастасія Крищук

'Оживіть' свій диван: простий трюк з горілкою від досвідчених господинь, який здивує
Як легко очистити диван. Джерело: Freepik

Ваш диван виглядає неохайно, а сліди від алкогольних напоїв здаються невиправними? Не хвилюйтеся, існує простий спосіб повернути йому початковий вигляд. З цим методом ви зможете видалити навіть ті плями, що здавалися неможливими для очищення.

Багато домогосподарок та експертів стверджують, що горілка може бути ефективним засобом для видалення старих плям з різних поверхонь, включаючи оббивку меблів. Важливо лише пам’ятати про один важливий аспект при використанні цього методу, повідомляє Главред.

Горілка - це не лише інгредієнт для створення напоїв. Вона може перетворитися на потужний засіб для очищення, коли її змішати з водою. Ця комбінація ефективно видаляє забруднення з різноманітних поверхонь.

Читайте також: Три дієвих засоби для очищення ванни, які є в кожного вдома

Цей спосіб особливо корисний для освіження м’яких меблів, як-от дивани, особливо якщо вдома є домашні тварини. Адже вони можуть іноді залишать неприємні запахи. Звичайна горілка допоможе вам позбутися цих неприємностей.

Зазвичай, після такого очищення дивану, він висихає і повністю відновлює свіжість протягом години, а іноді навіть швидше.

Для очищення можна використовувати не тільки горілку, але й дистильований спирт, який ідеально підходить для дезінфекції різних поверхонь, від ванної кімнати до кухонного інвентарю та навіть взуття.

Читайте також: Як почистити матрац, щоб був як новий

Однак, важливо пам’ятати про обережне використання таких розчинів. Ефективне знищення мікробів вимагає, щоб у суміші було не менше 70% спирту. Висока концентрація спирту може призвести до швидкого випаровування з поверхонь, не встигнувши нейтралізувати мікроби. Тому для великих поверхонь, як-от меблі, може бути незручно використовувати такий метод.

Найкраще використовувати розчин горілки з водою, який можна розпилювати на плями для їх очищення та усунення неприємних запахів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про дієвий лайфхак, як швидко очистити кухонні ручки без хімії.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!