ukr
русский

Огірки витримають будь-яку спеку: секретний інгредієнт для прискорення росту плодів

Анастасія Крищук

Огірки витримають будь-яку спеку: секретний інгредієнт для прискорення росту плодів
Як підживити огірки в спеку?. Джерело: pixabay

Під час інтенсивної спеки кожен городник прагне забезпечити свої рослини всім необхідним для їхнього виживання та розвитку.

Як підживити огірки в таких умовах, щоб вони дали гарний врожай, розповідає ТСН.

Огірки є улюбленим овочем серед українців, багатим на мікроелементи та вітаміни. Багато хто з городників прагне виростити їх самостійно. Проте є важливий момент: огірки дуже чутливі до спеки, і в період високих температур можуть не дати врожаю. Вони починають потерпати, коли денна температура повітря перевищує +32 градуси.

Читайте також: В жодному разі не садіть їх у саду: названо три дерева, які можуть притягнути блискавку

Фахівці рекомендують звертати особливу увагу на правильний полив та його частоту. У спекотний період огірки потребують регулярного поливу та великої кількості води. Однак воду слід лити тільки під корінь, щоб уникнути потрапляння на листя, яке може "згоріти" під палючим сонцем.

Внесення добрив – важлива процедура в спекотний період. За словами експертів, огіркам потрібне калійне підживлення, яке допомагає рослинам краще переносити тепловий стрес. Для приготування добрива розчиніть 1 столову ложку калію сульфату в 10 літрах води та ретельно перемішайте. Отриманим розчином поливайте огірки під корінь.

Підживлення борною кислотою також корисне для огірків у спеку. Воно допомагає позбутися пустоцвітів і адаптуватися до високих температур, а також боротися з гниллю. Для приготування розчину використовуйте аптечну борну кислоту. Розчиніть половину чайної ложки борної кислоти в 50 мл гарячої води, перемішайте до однорідності, а потім додайте до відра з чистою водою. Поливайте огірки під корінь. Протягом сезону огірки підживлюють борною кислотою тричі.

Нагадаємо, раніше UAportal розповідав, чим краще засіяти ділянку після збору городини.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!