ukr
русский

Городники розкрили секрет, який допоможе зберігати капусту свіжою до весни

Дутік Катерина

Як правильно зберігати капусту, щоб пролежала до весни
Як правильно зберігати капусту, щоб пролежала до весни

Білокачанна капуста – це холодостійка овочева культура, яка може зберігатися взимку при температурі від -1 до +1 градуса за Цельсієм. При таких умовах капуста може зберігатися до 6 місяців.

Українці використовують білокачанну капусту для приготування різноманітних страв: від борщу та голубців, до салатів та закусок. Тому вони вигадали чимало хитрощів, які допоможуть зберігати цей овоч всю зиму, аж до весни.

Читайте також: Кулінари розкрили хитрість, щоб відбивні завжди були соковитими

Насамперед не кожен качан зможе пролежати до весни без проблем та псування навіть за потрібних умов. Вся справа у сортових особливостях. Для тривалого зберігання підходять середньопізні та пізні качани, а ось ранні та середньостиглі сорти краще з'їсти одразу.

Також погано зберігатимуться качани, які незадовго до збирання потрапили під безперервні дощі. Не варто брати пошкоджені або хворі качани. Найкраща вологість – 85-95%.

Як правильно зберігати капусту?

1. Зберігання капусти у піску. Для цього потрібно засипати капусту в ящик з піском таким чином, щоб качани не торкалися один одного.

2. Зберігання капусти в ящику з тирсою. Для цього потрібно засипати капусту в ящик з тирсою таким чином, щоб качани не торкалися один одного.

3. Зберігання капусти в холодильнику. Для цього потрібно загорнути капусту в харчову плівку або фольгу.

4. Зберігання капусти у харчовій плівці. Зніміть верхні листи, що покривають, і оберніть качан харчовою плівкою і помістіть на полицю. Якщо льоху чи підвалу немає, то підійде балкон.

Раніше ми писали, як правильно заморозити зелену цибулю, щоб зберегти смакові якості.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!