ukr
русский

На Землі почалася небезпечна магнітна буря: скільки триватимуть удари

Билім Олена

На Землі почалася небезпечна магнітна буря: скільки триватимуть удари
Магнітні бурі сьогодні

У неділю, 25 лютого, по Землі почала бити п'ятибальна магнітна буря (червоний рівень небезпечності). Останній тиждень лютого обіцяє бути стриманим та спокійним щодо геомагнітного впливу на людей.

Як повідомляє Meteoagent, до початку березня індекс геомагнітної активності не повинен перевищити трьох балів. Така інтенсивність є у рамках норми та майже не відчувається людським організмом.

Вас також може зацікавити: Магнітні бурі змусили птахів змінити міграцію – вчені

Магнітна буря червоного рівня може вплинути навіть на здоровий організм, а людям, що мають метеозалежність, хронічні захворювання, або просто ослаблене здоров’я, варто запобігти негативним наслідкам та вчасно подбати про своє здоров'я.

На Землі почалася небезпечна магнітна буря: скільки триватимуть удари
Магнітні бурі: календар. Джерело: meteoagent.com

Магнітні бурі впливають на в'язкість крові, підвищуючи її. Як наслідок збільшується схильність до утворення тромбів, знижується газообмін організму, розвивається гіпоксія тканин, підвищується артеріальний тиск.

В такі дні збільшується кількість інсультів, інфарктів, гіпертонічних кризів, посилюється мігрень. Тому особам із серцево-судинними захворюваннями та схильністю до них слід пам'ятати про це та вдаватися до профілактичних заходів напередодні бур, а також завжди мати під рукою необхідні лікарські засоби.

Особливо сильно відчуваються наслідки магнітних бур взимку, оскільки стресостійкість організму знижена. Це обумовлюється зниженням вироблення меланіну, який відповідає, зокрема, за стійкість до стресових ситуацій. Тому внаслідок магнітних бур часто виникають напади запаморочення, нервові зриви.

Магнітні бурі можуть супроводжуватись такими симптомами, як хвороблива реакція на світло та/або гучні звуки, біль у суглобах, безсоння або, навпаки, підвищена сонливість, дратівливість, слабкість, погане загальне самопочуття тощо.

Що робити під час магнітних бур?

Дотримуватись режиму харчування, виключити солону, жирну їжу.

Підтримати тонус допоможуть контрастний душ, гімнастика, прогулянки на свіжому повітрі.

Дуже важливо у період магнітних бур відмовитися від шкідливих звичок.

Якщо ви відчуваєте будь-які симптоми, які можуть бути пов'язані з магнітною бурею, зверніться до лікаря.

Раніше ми повідомляли, що науковці знайшли спосіб зменшити біль без ліків.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!