ukr
русский
Polski

Мухи зникнуть з вашої оселі: в пригоді стануть три прості лайфхаки

Анастасія Крищук

Мухи зникнуть з вашої оселі: в пригоді стануть три прості лайфхаки
Як зробити пастку для мух своїми руками. Джерело: freepik

В теплу пору активізуються комахи, які можуть стати джерелом дискомфорту в домі. Часто магазинні засоби виявляються неефективними, тому виготовлення домашніх пасток з підручних засобів є відмінною альтернативою для боротьби з цими незапрошеними гостями.

Для того, щоб позбавитися мух в оселі, можна скористатися домашніми пастками, створеними з того, що зазвичай є під рукою. Цими методами поділився express.

 

Пастка з оцтом

Для створення ефективної пастки для мух, візьміть дві столові ложки натурального яблучного оцту, додайте ложку цукру, миску наповніть на половину теплою водою і додайте краплю рідкого миючого засобу. Акуратно перемішайте інгредієнти. Помістіть миску у місце, де ви помітили мух. Їх буде притягати солодкий аромат, але потім вони будуть гинути у розчині.

Читайте також: Як за допомогою меду позбутися плодових мушок в будинку

Спосіб зі свічкою

Запаліть свічку і розташуйте її на середині тарілки, додайте трохи води по краях. Погасіть освітлення і зачекайте. Мухи будуть злітатися до світла, але не зможуть вибратися.

Пастка проти плодових мушок

Візьміть свіжі фрукти, розмістіть їх у глибокій мисці та накрийте її харчовою плівкою, зробивши в ній декілька маленьких отворів. Поставте цю конструкцію в приміщенні, де часто з’являються плодові мухи. Аромат фруктів залучить мух всередину, але плівка буде їх утримувати.

Нагадаємо, раніше UAportal розповідав, як майже безкоштовно позбутися мух без використання хімії.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!