ukr
русский
English

Чи може вживання яєць допомогти схуднути: що кажуть експерти

Билім Олена

Чи може вживання яєць допомогти схуднути: що кажуть експерти
Яйця на сніданок. Джерело: Julian Jagtenberg/pexels.com

Яйця можуть бути корисним доповненням до здорового раціону, особливо якщо ви намагаєтеся схуднути. Дослідження показало, що люди, які їли яйця на сніданок, відчували себе ситішими протягом дня і споживали менше калорій загалом, ніж ті, хто їв інші продукти на сніданок.

У дослідженні взяли участь 30 здорових дорослих, яких випадковим чином розподілили на дві групи. Одна група їла яйця на сніданок протягом шести тижнів, а інша група їла тости, пише Express.

У кінці дослідження учасники групи, яка їла яйця, в середньому втратили (0,54 кг більше, ніж учасники групи, яка їла тости. Вони також повідомили про більший рівень ситості вранці та протягом дня.

Читайте також: Їжте та худніть: 16 продуктів для стрункості

Автори дослідження вважають, що це може бути пов'язано з тим, що яйця містять багато білка. Білок є важливою поживною речовиною, яке допомагає відчувати себе ситим. Яйця також є хорошим джерелом інших поживних речовин, таких як вітаміни групи B, залізо та селен.

Якщо ви намагаєтеся схуднути, яйця можуть бути хорошим доповненням до вашого раціону. Вони є ситними, поживними та низькокалорійними, пише видання.

За словами дієтолога доктора Керрі Рукстон, яйця повинні бути основною частиною вашого раціону.

Вона зауважила, що включення яєць у ваш раціон може допомогти досягти ваших цілей щодо схуднення. Експертка сказала: "Помірне споживання від 7 до 14 яєць на тиждень – у контексті різноманітної та збалансованої дієти – було б корисним для більшості людей, особливо для сприяння споживанню вітамінів, мінералів і білка, захисту життєво важливої ​​м’язової маси та покращення відчуття ситості після їди. Це гарне харчування, щоб допомогти контролювати вагу".

Увага! Якщо у вас є будь-які медичні проблеми, поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж вносити будь-які зміни у свій раціон.

Раніше науковці пояснили, чому не варто зловживати зі споживанням яєць.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!