ukr
русский

Краще від нього відмовитись: названо популярний напій, який може спричинити раптову зупинку серця

Анастасія Крищук

Краще від нього відмовитись: названо популярний напій, який може спричинити раптову зупинку серця
Як енергетики впливають на здоров'я. Джерело: pixabay

Серцеві напади часто виникають раптово, і часу для надання допомоги може не вистачити. Проте, деяких випадків можна уникнути, якщо відмовитися від вживання певних напоїв.

Команда UAportal розповідає більш детально про вплив енергетиків на організм. Згідно з інформацією, опублікованою виданням Express, ризик серцевих нападів пов’язаний саме з цим популярним напоєм.

В чому шкода енергетиків для серця

Згідно з останніми науковими дослідженнями, регулярне споживання енергетичних напоїв у великих кількостях може призвести до несподіваної зупинки серця, навіть серед осіб без видимих проблем зі здоров’ям.

Читайте також: Кому не можна пити кефір та які для цього причини

Енергетики містять високий рівень кофеїну, який часто прихований під іншими інгредієнтами, такими як гуарана. Вона виробляється з рослини й ідентична тому ж кофеїну, що є в каві.

Хоча кофеїн сам по собі вважається безпечним, його високі дози можуть спричинити серйозні негативні наслідки. Гуарана містить у два рази більше кофеїну, ніж кавові зерна, і часто комбінується з іншими стимулюючими речовинами, такими як таурин і женьшень, що може призвести до непередбачуваних ефектів.

Науковці також підкреслюють, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може збільшити ризик раптової зупинки серця серед молоді.

Таке може викликати серйозні та іноді незворотні серцево-судинні захворювання у молодих здорових осіб. Дослідники припускають, що це може бути пов’язано з аритмією, яка є порушенням ритму та частоти серцевих скорочень. У важких випадках це може призвести до хаотичних і швидких електричних імпульсів у нижніх камерах серця. Якщо серцевий ритм не відновиться протягом декількох хвилин, це може спричинити серйозні наслідки для здоров’я або навіть смерть.

Раніше UAportal розповідав, від яких п'яти захворювань може врятувати звичайна кава.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!