ukr
русский

Кулінари розкрили хитрість, як зварити картоплю удвічі швидше

Дутік Катерина

Як швидко зварити картоплю - кулінарна хитрість
Як швидко зварити картоплю

Швидкість варіння картоплі залежить від багатьох факторів, таких як розмір бульб, їх сорт, температура води і т.д. Але в цілому, дотримуючись однієї кулінарної хитрощі, ви можете прискорити варіння картоплі у два рази.

Кулінари радять додати у каструлю один простий інгредієнт. Це не тільки пришвидшить варіння картоплі, але й покращить смак. Йдеться про вершкове масло.

Читайте також: Три секретні інгредієнти, завдяки яким бульйон вийде золотистого кольору

Невеликий шматок масла треба кинути у воду одразу після закипання картоплі. Масло створить жирну плівку на поверхні, завдяки чому температура в каструлі буде трохи вищою від звичайної.

Замість масла можна додавати й олію, але вершкове масло додасть кращого смаку страві та допоможе утримувати вологу в картоплі, що також сприяє її швидшому приготуванню.

Є кілька інших способів прискорити варіння картоплі. Ось деякі з них:

  • Порізати картоплю на дрібні шматочки. Чим дрібніше будуть шматочки картоплі, тим швидше вони зваряться.
  • Додати в воду трохи оцту або солі. Оцет і сіль допомагають розщеплювати крохмаль в картоплі, що робить її м'якшою і швидше готовою.
  • Помістити картоплю в окріп. Якщо залити картоплю холодною водою, то вона буде варитися довше. Якщо ж залити картоплю окропом, то вона звариться швидше.

Раніше ми розповідали, як зварити дешевий рис так, щоб він вийшов розсипчастим та смачним.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!