ukr
русский

Куди поставити грошове дерево, щоб воно нарешті зацвіло

Дутік Катерина

Грошове дерево - де краще поставити грошове дерево, щоб воно цвіло
Де потрібно грошове дерево, щоб воно зацвіло

Грошове дерево, також відоме як товстянка, є сукулентом, який родом з Південної Африки. У дикій природі грошове дерево цвіте влітку, коли в природі є багато сонця і тепла. Однак у домашніх умовах грошове дерево може цвісти взимку, якщо йому забезпечити певні умови.

Квітникарі радять забезпечити йому правильне місце, але є кілька ознак для ідеальної території для товстянки. Найкращим способом буде дотримуватись "золотої середини".

Читайте також: 5 кімнатних рослин, які загинуть від вологи

1. Відсутність опалювальних приладів. Грошове дерево не потребує спеки для того, щоб випустити гарні квіти. Тому батареї, обігрівачі, каміни та інші джерела не стимулюватимуть формування бутонів.

Ідеальна температура для товстянки – від +10 градусів до +15, але важливо стежити, щоб вона не опускалася нижче +5 градусів. Восени та весною грошове дерево можна поставити на заскленому балконі.

2. Незначне освітлення. Здебільшого кімнатним рослина мтреба більше світла, щоб квітнути, але з грошовим деревом трохи по-іншому.

Рослину треба ставити на підвіконня, яке виходить на північ, північний захід або північний схід. Проте батареї мають бути подалі. Найкраще місце – балкон із північного боку.

3. Небагато поливу. Грошове дерево не любить перезволоження. У зимовий період, коли рослина перебуває в періоді спокою, її потрібно поливати ще рідше, ніж влітку.

Згідно зі східною практикою фен-шую, грошове дерево треба ставити у кімнаті, що виходить на південний схід, але подалі від вікна.Так товстянка не тільки зацвіте, а й приверне матеріальний добробут.

Раніше експерти розповіли, як підвищити вологість орхідеї без ризику кореневої гнилі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!