ukr
русский

Кіт сидить та дивиться на стіну, ніби там щось є: ветеринари пояснили моторошну звичку тварин

Билім Олена

Кіт сидить та дивиться на стіну, ніби там щось є: ветеринари пояснили моторошну звичку тварин
Коти дивляться на пусту стіну

Кішки відомі своїми ексцентричними звичками, і одна з найпоширеніших – це дивитися на стіну. Це може здатися дивним, і ви можете вдаватися в питання, що ж ваш пухнастий друг насправді бачить там, де нічого немає.

Ветеринари з Askmycats.com назвали шість 6 можливих причин, чому ваш кіт дивиться на стіну, ніби щось побачив, хоча насправді там нічого немає.

Пропонуємо прочитати: Сире м'ясо та риба можуть стати смертельною отрутою для котів: ветеринари пояснили, чому

1. Ваш кіт може чути те, чого не чуєте ви.

Кішки мають надзвичайно чутливий слух, який уловлює звуки, недоступні людському вуху. Це може бути звук гризуна в стіні, шум машин з вулиці або навіть кроки членів сім'ї, які наближаються.

2. Ваш кіт має кращий зір, ніж ви.

Кішки бачать в темряві набагато краще, ніж люди, і мають ширший периферичний зір. Тому вони можуть помічати дрібні частинки пилу, комах або інші дрібні деталі, які ви не бачите.

3. Мозок вашого кота працює інакше.

Кішки іноді "зависають", обробляючи інформацію або просто розслабляючись. Це може бути схоже на те, як люди втрачаються в думках.

4. Ваш кіт старіє.

З віком когнітивні функції кішок можуть погіршуватися, що може призвести до дезорієнтації та "зависання".

5. У вашого кота може бути гіперестезія.

Це стан, при якому кішка відчуває надмірну стимуляцію, що може призвести до різних симптомів, включаючи погляд на стіну.

6. Ваш кіт може відчувати біль або дискомфорт.

Натискання головою на стіну може бути ознакою серйозного захворювання, тому важливо негайно звернутися до ветеринара, якщо ви помітили цю поведінку.

Що робити, якщо ваш кіт дивиться на стіну?

Забезпечте коту іграшки та розваги, щоб стимулювати його. Створіть безпечне та комфортне середовище.Зверніться до ветеринара, якщо ви стурбовані поведінкою вашого кота.

Пам'ятайте, що в більшості випадків погляд на стіну не є приводом для занепокоєння. Це просто може бути ознакою того, що ваш кіт використовує свої гострі почуття, щоб досліджувати світ навколо себе.

Однак важливо звертати увагу на інші симптоми, такі як дезорієнтація, млявість або втрата апетиту. Якщо ви помітили будь-які з цих ознак, негайно зверніться до ветеринара. 

Раніше фахівці пояснили, чому коти не гидують пити воду з унітаза, а воду з миски ігнорують.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!