ukr
русский

Який овоч допоможе зберегти молодість: вживайте його щодня

Ціхоцька Марія

Який овоч допоможе зберегти молодість: вживайте його щодня
Броколі допоможе зберегти молодість

В погоні за вічною молодістю ми часто шукаємо чудодійні засоби та еліксири. І дійсно, деякі продукти харчування володіють дивовижною силою, здатною уповільнити старіння та покращити загальне самопочуття. Про один з таких продуктів розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці в Instagram.

Секрет молодості - сульфорафан:

За словами Оксани Скиталінської, організму для подовження молодості та покращення загального стану необхідна достатня кількість сульфорафану. Ця корисна речовина володіє низкою цінних властивостей:

  • Посилює детоксикацію: Сульфорафан стимулює вироблення ферментів детоксикації, що сприяє виведенню з організму шкідливих речовин, покращує обмін речовин та зменшує запалення.
  • Стимулює захисні сили: Діє за принципом гормезису, тобто є незначним стресором для організму. Цей стрес активує захисні механізми, покращує роботу імунної системи та стимулює процеси оновлення організму.
  • Уповільнює старіння: Сульфорафан має антиоксидантні властивості, нейтралізує вільні радикали, які руйнують клітини та прискорюють старіння.

Вас також зацікавить: Поширений бур'ян може слугувати еліксиром молодості – науковці

Де знайти сульфорафан?

Найбагатшими джерелами сульфорафану є:

  • Пагони броколі: Цей овоч містить глюкорафанін - прекурсор сульфорафану, який перетворюється на активну форму під дією ферментів травлення.
  • Цвітна капуста: Також містить глюкорафанін, хоча в меншій кількості, ніж броколі.
  • Інші хрестоцвіті овочі: Капуста, редис, брюссельська капуста, ріпа, гірчиця також містять глюкорафанін, але в менших концентраціях.

Як вживати сульфорафан?

Найкраще вживати броколі та цвітну капусту в сирому або злегка бланшированому вигляді. При термічній обробці значна частина глюкорафаніну руйнується.

Сульфорафан - це не просто продукт харчування, а справжній еліксир молодості та здоров'я. Додавши його до свого раціону, ви зможете покращити загальне самопочуття, уповільнити старіння та зарядити організм енергією.

Нагадаємо, ми вже писали, який напій знімає тривожність.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!