ukr
русский

Яке тісто для випічки вважають найкориснішим: відповідь фахівців

Ігор Романько

Випічка з якого тіста вважається корисною
Випічка з якого тіста вважається корисною

Випічка з дріжджового і бездріжджового тіста є популярним харчовим продуктом. Однак, попри свою популярність, вона може бути як корисною, так і шкідливою для здоров'я.

Випічка з дріжджового і бездріжджового тіста може бути як корисною, так і шкідливою для здоров'я. Для того, щоб вона приносила тільки користь, потрібно вживати її в помірних кількостях і вибирати продукти з якісних інгредієнтів, пише zhenskiy.kyiv.ua.

Читайте також: Як перевірити, чи білки для випічки збиті правильно

Корисні властивості випічки з дріжджового тіста

  • Калорійність. Випічка з дріжджового тіста, як правило, є висококалорійним продуктом. Це пов'язано з тим, що вона містить багато вуглеводів, які є основним джерелом енергії для організму.
  • Складні вуглеводи. Випічка з дріжджового тіста містить складні вуглеводи, які перетравлюються організмом повільно, забезпечуючи його енергією протягом тривалого часу.
  • Вітаміни і мінерали. У випічку з дріжджового тіста можуть бути додані різні вітаміни і мінерали, які необхідні для здоров'я людини. Наприклад, у булочки часто додають вітаміни групи В, які необхідні для роботи нервової системи.

Шкідливі властивості випічки з дріжджового тіста

  • Дріжджі. Дріжджі, що використовуються для приготування випічки, можуть бути шкідливими для здоров'я. Вони можуть викликати дисбактеріоз, знижувати імунітет, провокувати розвиток молочниці у жінок.
  • Простоті і рафіновані цукру. У випічку з дріжджового тіста часто додають прості і рафіновані цукру, які є шкідливими для здоров'я. Вони можуть викликати цукровий діабет, ожиріння, серцево-судинні захворювання.

Корисні властивості випічки з бездріжджового тіста

  • Калорійність. Випічка з бездріжджового тіста, як правило, є менш калорійною, ніж випічка з дріжджового тіста. Це пов'язано з тим, що вона містить менше вуглеводів.
  • Складні вуглеводи. Випічка з бездріжджового тіста також містить складні вуглеводи, які перетравлюються організмом повільно, забезпечуючи його енергією протягом тривалого часу.
  • Вітаміни і мінерали. У випічку з бездріжджового тіста можуть бути додані різні вітаміни і мінерали, які необхідні для здоров'я людини.

Шкідливі властивості випічки з бездріжджового тіста

  • Жирність. Випічка з бездріжджового тіста може бути високою жирністю. Це пов'язано з тим, що в неї часто додають жири, наприклад, масло або маргарин.

Рекомендації щодо вибору випічки

  • Вибирайте випічку з цільнозернового борошна. Цільнозернове борошно містить більше клітковини, вітамінів і мінералів, ніж біле борошно.
  • Обмежте споживання випічки з дріжджового тіста. Якщо ви хочете знизити споживання дріжджів, вибирайте випічку з бездріжджового тіста або готуйте її самостійно.
  • Вибирайте випічку з мінімальним вмістом жиру. Якщо ви хочете знизити споживання жиру, вибирайте випічку з низьким вмістом жиру або без нього.
  • Вибирайте випічку з натуральними інгредієнтами. Уникайте випічки з штучними ароматизаторами, барвниками та іншими добавками.

Радимо також звернути увагу на рецепт восьми найсмачніших та простих закусок на шпажках.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!