ukr
русский
English

Які 5 продуктів варто вживати зранку, щоб позбавитись тривожності та стресу

Ігор Романько

Які продукти допомагають зменшити стрес та тривожність
Які продукти допомагають зменшити стрес та тривожність

Всі ми знаємо, що їжа впливає на наше самопочуття. І це стосується не лише фізичної форми, але й емоційного стану. Виявляється, деякі продукти можуть допомогти зняти тривожність і покращити настрій.

Те, що ви їсте, може мати значний вплив на ваше емоційне самопочуття. Збалансований раціон з вищезазначеними продуктами може допомогти вам полегшити симптоми тривожності і покращити ваш настрій, пише ТСН.

Читайте також: Три варіанти смачної вечері, які допоможуть схуднути

Ось 5 продуктів, які варто включити до свого раціону:

1. Авокадо: багатий на вітаміни групи B, які дослідження пов'язують зі зменшенням симптомів тривожності. Один авокадо містить фолат, ніацин, пантотенову кислоту, рибофлавін і вітамін B6.

2. Яйця: містять вітамін D, який важливий для функціонування нервової системи. Деякі дослідження показують, що підвищений рівень вітаміну D може допомогти зменшити тривожність і депресію.

3. Горіхи та насіння: горіхи багаті на цинк, а насіння - на магній. Дефіцит цинку може бути пов'язаний з тривожністю, а магній допомагає покращити настрій. Чудовими джерелами магнію є насіння чіа та гарбузове насіння.

4. Апельсини: багаті на вітамін C, який відіграє важливу роль у реакції організму на стрес і покращує настрій. Один апельсин містить більше половини рекомендованої добової норми вітаміну C.

5. Лосось: містить омега-3 жирні кислоти, які допомагають знизити рівень гормонів стресу, таких як адреналін і кортизол. Дослідження показали, що омега-3 може знизити рівень кортизолу на 33%.

Окрім цих продуктів, важливо також обмежити споживання:

  • штучних підсолоджувачів
  • кофеїну
  • продуктів з високим вмістом жиру
  • продуктів з високим вмістом цукру
  • рафінованих вуглеводів
  • газованих напоїв

Зверніть увагу:

  • Ця інформація не є медичною порадою.
  • Якщо ви відчуваєте тривожність, яка заважає вам жити нормальним життям, зверніться до фахівця.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, що категорично не можна додавати до кави.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!