ukr
русский

Як обрати якісні родзинки: лайфхак від господинь

Ціхоцька Марія

Як обрати якісні родзинки: лайфхак від господинь
Важливо не помилитися з вибором, щоб отримати якісний продукт.

З наближенням Великодніх свят ціни на сухофрукти невпинно зростають. Тож завбачливі кулінари вже замислюються про закупівлю цих інгредієнтів для приготування апетитних пасок. Проте важливо не помилитися з вибором, щоб отримати якісний продукт.

Секрет правильного вибору сухофруктів насправді простий: перед покупкою ретельно їх огляньте та понюхайте. Про це пише Телеграф.

На жаль, є недобросовісні продавці, особливо на ринках, які обробляють сухофрукти заради кращого зовнішнього вигляду. Один з поширених прийомів - змащування родзинок, кураги та інших сухофруктів рослинною олією. Це надає їм насиченого кольору та приваблюючого блиску. Хоча сама олія й нешкідлива, проте її використання може зіпсувати смак, якщо продукт зберігатиметься тривалий час.

Як розпізнати оброблені олією сухофрукти:

- За можливості, потріть їх - якщо відчуєте маслянистість, це ознака обробки олією.

- Принюхайтеся - олія може надавати сторонній запах.

Читайте також: П'ять овочів, багатих на вітамін Е: поєднайте приємне з корисним

Перед вживанням будь-які сухофрукти, оброблені олією чи ні, необхідно ретельно промити звичайною водою. Якщо ж ви все-таки придбали продукт з олійним нальотом, обробка лише водою не допоможе. У такому випадку додайте трохи соди у воду, а потім ретельно сполосніть чистою водою.

Нагадаємо, ми вже писали, чому треба регулярно їсти родзинки.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!