ukr
русский
English
Polski

Як обрати якісну та смачну сметану: господині дали корисні поради

Ціхоцька Марія

Як обрати якісну та смачну сметану: господині дали корисні поради
Якісну сметану можна визначити самостійно

Сметана користується популярністю у кулінарії для приготування різноманітних страв: супів, салатів, маринадів, а також вживається окремо. Проте не всі види сметани однакові.

Деякі виробники додають до неї інгредієнти, які можуть погіршувати смакові якості та становити загрозу для здоров'я. Щоб не натрапити на неякісну сметану, треба її ретельно перевіряти. Телеграф розкриє секрет, як легко виявити такі домішки.

Як визначити якість сметани?

Цей тест надзвичайно простий. Просто нанесіть невелику кількість сметани на тильну сторону долоні. Зачекайте кілька хвилин.

Якщо сметана якісна, вона повністю увібреться в шкіру, залишивши лише невеликий жировий слід. Якщо ж у складі є додаткові інгредієнти, сметана не вбереться, а навіть може утворити липку плівку.

Читайте також: Корисні жири: 6 жирних продуктів, які варто їсти

Якісна сметана має приємний кисломолочний присмак, без сторонніх домішок. Її консистенція – густа, однорідна, без грудочок. Чим вища жирність сметани, тим густішою вона є.

Не купуйте сметану, якщо в її складі зазначені крохмаль, рослинні жири, консерванти, барвники чи інші додаткові інгредієнти. На упаковці обов'язково має бути чітко вказаний термін придатності. Сама ж упаковка має бути герметичною.

Нагадаємо, ми вже писали, як правильно вибирати авокадо.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!