ukr
русский

Як заощадити електроенергію: відповідь експерта

Діана Бондаренко

Як заощадити електроенергію: відповідь експерта
Як менше використовувати електроенергії

В умовах збільшення тарифів на електроенергію та підвищеної уваги до екологічних аспектів життя, експерт з енергетики Юлія Устенко ділиться цінними порадами щодо свідомого використання електроенергії. У результаті ви зможете заощаджувати електроенергію, не жертвуючи при цьому комфортом.

Про це вона розповіла виданню "Вікна". Важливо свідомо споживати електроенергію.

У більшості багатоквартирних будинків загальні коридори освітлюються цілодобово. Юлія Устенко рекомендує домовитися з сусідами та встановити сенсори руху, які активуватимуть світло тільки при необхідності. 

Читайте також: Експерти з енергетики назвали ідеальну температуру для опалення будинку, щоб зекономити на рахунках

Ще однією областю, де можна ефективно зменшити споживання енергії, є ліфти. Зокрема, обираючи сходи замість ліфта, можна зменшити навантаження на енергосистему та попіклуватися про своє здоров'я.

У квартирі енергозатратною зоною є кухня. Тому важливо розподіляти використання електроприладів. Важливо менше користуватися електроприладами в ранковий та вечірній піки навантаження на енергосистему. Також можна увімкнути прилади не одночасно, а послідовно. Використання електрочайника з необхідною кількістю води замість повного, та підігрівання їжі на газовій плиті замість мікрохвильовки значно заощадить світло.

Також Юлія Устенко підкреслює, що регулярне розморожування холодильника може допомогти зменшити споживання електроенергії. 

Нагадаємо, ми підготували декілька способів, які допоможуть вам зігрітися, якщо в домі немає центрального опалення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!