ukr
русский

Як очистити до блиску ваші столові прибори з нержавійки: допоможуть бюджетні засоби

Анастасія Крищук

Як очистити до блиску ваші столові прибори з нержавійки: допоможуть бюджетні засоби
Бюджетні засоби для очищення приборів з нержавійки. Джерело: pixabay

На кожній кухні зазвичай знаходяться столові прибори з нержавіючої сталі. Час від часу, щоб вони добре служили та мали привабливий вигляд, їх потрібно старанно відмивати.

Для того, щоб прилади з нержавійки були чистими, не обов’язково витрачатися на спеціалізовані засоби, пише Telegraf. Можна просто скористатися доступними продуктами, які знайдуться у будь-якому домі.

Читайте також: Як правильно зберігати кухонне приладдя

Як очистити столові прилади своїми руками

Миючий розчин з соди та солі

Візьміть один літр води кімнатної температури та розчиніть у ній по одній столовій ложці кухонної солі та харчової соди. Ретельно перемішайте до повного розчинення. У велику каструлю покладіть шматок фольги, залийте підготовлений розчин і помістіть туди столові прилади. Поставте на вогонь, дочекайтеся закипання та варіть на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин. Після цього вимкніть плиту і дайте розчину охолонути до кімнатної температури. Вийміть прилади та ополосніть їх під проточною водою.

Зубна паста та щітка

Заповніть миску теплою водою і занурте в неї столові прилади. Візьміть зубну щітку, нанесіть на неї зубну пасту і ретельно потріть кожен предмет. Після очищення промийте прилади під струменем води, щоб змити залишки пасти.

Читайте також: Фахівці розповіли, як легко та швидко видалити з чашки плями від кави чи чаю

Використання сирої картоплі

Розріжте сиру картоплю навпіл і використовуйте її для натирання столових приладів. Після цього промийте їх під проточною водою. Також можна зробити відвар з вимитої шкірки картоплі та занурити в нього столові прибори на 25-30 хвилин, а потім ополоснути водою.

Сік лимона та вовняна тканина

Обробіть столові прилади свіжовичавленим соком лимона, а потім протріть їх шматочком вовняної тканини. Таке очищення надасть вашим приладам додаткового блиску.

Раніше ми розповідали чим можна замінити засіб для миття посуду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!