ukr
русский

Гранатовий сік і не лише : які напої варто пити для пофілактики тромбозів

Ціхоцька Марія

Гранатовий сік і не лише : які напої варто пити для пофілактики тромбозів
Вода та гранатовий сік допомагають розрідити кров

Густа кров може значно підвищити ризики тромбоутворення, тому для профілактики тромбозів та покращення стану кровоносної системи важливо вживати продукти, що розріджують кров. Є напої, які можуть у цьому допомогти. До них входить, зокрема, гранатовий сік та вода. Про це пише Радіотрек.

Вода:

  • Рекомендації: Насамперед, лікарі радять пити достатню кількість звичайної негазованої води - не менше 33 мл на кожен кілограм маси тіла.

Вода підтримує оптимальну в'язкість крові, перешкоджаючи утворенню тромбів, а також сприяє лімфодренажу та природній детоксикації організму.

Гранатовий сік:

  • Склад: Містить амінокислоти, вітамін P, вітаміни групи B, необхідні для нормального функціонування серцево-судинної системи та кровотворної функції.

Гранатовий сік може бути дуже корисним для людей з серцево-судинними захворюваннями, особливо рекомендується людям віком 50+ для профілактики вікових проблем.

Читайте також: Переваги відмови від вживання вина: що варто знати

Буряковий сік:

  • Властивості: Сприяє природній детоксикації, виводить з організму солі важких металів, оптимізує ліпідний склад крові, покращуючи її текучість.

Дієтологи радять вживати буряковий сік для профілактики тромбозів та покращення загального стану кровоносної системи.

Настої ягід:

  • Рекомендовані ягоди: Чорна смородина, горобина.
  • Склад: Містять вітаміни C та P, які покращують плинність крові по судинній стінці, зміцнюють стінки судин та підтримують їх здоров'я.

Настої з цих ягід є доступним та ефективним способом розрідження крові та профілактики тромбозів.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви можете значно покращити стан кровоносної системи, знизити ризики тромбоутворення та зберегти здоров'я на довгі роки.

Нагадаємо, ми вже писали, яку рибу треба включити в свій раціон після 30 років.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!