ukr
русский
English

Готуйтеся до весняних врожаїв: експерти назвали овочі, які потрібно висаджувати у лютому

Билім Олена

Готуйтеся до весняних врожаїв: експерти назвали овочі, які потрібно висаджувати у лютому
Роботи в саду. Джерело: Lisa Fotios/pexels.com

Лютий – це ідеальний час, щоб почати вирощувати овочі вдома. Навіть якщо ви не маєте власного саду, ви можете вирощувати овочі на підвіконні.

Експерт із садівництва Настя Васильчишина поділилася чотирма "найпростішими" овочами, які можна виростити вдома в лютому, пише Express.

Раніше: Лише зашкодите: садівники назвали рослини, які не можна чіпати взимку

Коли садити помідори

Помідори – це один з найпопулярніших овочів, які вирощують вдома. Вони не вимагають багато місця і можуть бути вирощені в будь-якому світлому місці.

Для вирощування помідорів виберіть карликові або дрібноплідні сорти, які займають менше місця. Перед посадкою насіння замочіть їх у воді з сіллю, щоб відсіяти неякісні. Потім замочіть насіння в розчині марганцівки для профілактики захворювань.

Посадіть насіння в горщик на глибину близько 1,5 см. Поливайте помідори регулярно, щоб ґрунт не пересихав.

Також читайте: Дачники назвали чотири рослини, розсадою яких варто зайнятися до кінця зими

Коли садити огірки

Огірки – ще один популярний овоч, який можна вирощувати вдома. Вони також не вимагають багато місця і можуть бути вирощені в будь-якому світлому місці.

Для вирощування огірків виберіть самозапильні та ранньостиглі сорти. Насіння відберіть і обробіть так само як і насіння помідорів. Посадіть насіння в горщик на глибину близько 1,5 см.

Огірки необхідно регулярно поливати, щоб ґрунт не пересихав. Щоб стимулювати ріст, регулярно обріжте верхівки рослин.

Коли садити редиску

Редиска – це один з найпростіших овочів, які можна виростити вдома. Вона не вимагає багато місця і може бути вирощена в будь-якому світлому місці.

Для вирощування редиски виберіть вузький контейнер шириною з підвіконня і висотою від 15 до 18 см. Насіння замочіть у воді на 20-30 хвилин і висадіть у пухкий, багатий гумусом ґрунт.

Покладіть насіння на глибину від 1 до 1,5 см на відстані приблизно від 5 до 7 см одне від одного. Засипте насіння землею, полийте землю теплою водою, а горщик накрийте скляною місткістю або поліетиленовою плівкою до появи перших паростків.

Коли садити гострий перець

Гострий перець – це ще один овоч, який можна виростити вдома в лютому. Він не вимагає багато місця і може бути вирощений в будь-якому світлому місці.

Для вирощування гострого перцю проростіть насіння, поклавши їх на тарілку між двома шарами вологої бавовняної тканини, марлі або серветки. Їх слід тримати у вологому середовищі, тому обприскуйте їх водою кілька разів на день протягом чотирьох-семи днів.

Після появи сходів виберіть найздоровіші з розвиненими корінням і висадіть їх у горщик. Помістіть саджанці коренем вниз на глибину приблизно 0,5 см і обережно засипте їх землею. Регулярно поливайте перець і забезпечуйте йому якомога більше світла.

Ці чотири овочі – це відмінний спосіб почати вирощувати овочі вдома. Вони не вимагають багато зусиль і можуть бути вирощені навіть у маленькій квартирі.

Нагадаємо, експерт назвав зимове правило обрізки рослин "три Д", що заохотить сад до цвітіння навесні.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!