ukr
русский
English

Горбаті кити створили спіраль Фібоначчі: неймовірні кадри з дрона

Билім Олена

Горбаті кити створили спіраль Фібоначчі: неймовірні кадри з дрона
Спіраль з бульбашок, утворена китами

Полярний фотограф Піт ван ден Бемд зняв неймовірні кадри спільної роботи китів. Техніка годування бульбашковою сіткою передбачає, що кити пірнають під свою здобич, а потім використовують бульбашки, створені з їхніх отворів, щоб захопити рибу ближче до поверхні води.

Поведінка дуже складна, включає час, координацію, спілкування та командну роботу, і підкреслює, наскільки розумними тваринами є кити. Попередня робота виявила, що така поведінка є навченою, тобто не всі популяції горбатих китів харчуються за допомогою цієї техніки, пише IFLScience.

Також читайте: Фотограф показав, як миша щодня прибирала в його коморі (кумедне відео)

Під час демонстрації цієї поведінки на кадрах ван ден Бемда бульбашкова сітка кита збігалася з ідеальною спіраллю Фібоначчі, також відомою як золота спіраль. У геометрії це спіраль, яка зростає на коефіцієнт φ, відомий як золотий перетин – на кожну чверть оберту, яка утворює спіраль.

"Ідеально виконана форма спіралі Фібоначчі зробила це неймовірним", — сказав ван ден Бемд Storyful, додавши, що це був момент, який він "ніколи не забуде".

Ця поведінка горбатих китів є ще одним прикладом того, як природа може бути неймовірною та складною. Вона також підкреслює важливість збереження цих дивовижних тварин.

Пропонуємо до прочитання, як отруйну змію, яку знайшли в унітазі в Австралії, рятували, аби випустити на природу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!