ukr
русский

Експерти пояснили, як легко позбутися мурах вдома без агресивної хімії

Анастасія Крищук

Експерти пояснили, як легко позбутися мурах вдома без агресивної хімії
Як легко позбутися мурах вдома

Боротися з мурахами може бути неприємно через їхню величезну кількість, але є простий спосіб позбутися їх назавжди. Для цього не потрібно використовувати агресивну хімію.

Джордан Ардойн, експерт із боротьби зі шкідниками з Lawn Love, пояснив, як просто відлякати мурах. Про це повідомляє Express.co.uk.

Оцет, лимонний сік і чорний перець є популярними засобами відлякування мурах. Ці природні відлякувачі діють, оскільки їхній сильний запах може заплутати мурах і ускладнити їм спілкування між собою, зменшуючи ймовірність того, що вони зайдуть у цю територію.

Читайте також: Для чого вам може знадобитися кропива: як її застосувати в господарстві

Однак, якщо вам потрібне рішення, яке назавжди позбавить вас мурах, Джордан настійно рекомендує використовувати харчову соду або дитячу присипку. Вони закупорюють дихальця мурах, тобто пори в їхньому екзоскелеті, які їм потрібні для дихання.

Якщо харчова сода потрапити всередину, вона викличе хімічну реакцію всередині мурахи, яка вб’є її. Змішування рівних частин харчової соди, тальку та цукрової пудри створить найкращу приманку для мурах.

Нагадаємо, ми вже писали, як врятувати розсаду за допомогою саморобного засобу з кропиви.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!