ukr
русский

Експерти назвали найкращі сорти буряка для багряного борщу

Билім Олена

Експерти назвали найкращі сорти буряка для багряного борщу
Буряки. Джерело: Eva Bronzini/pexels.com

Вибір правильного сорту буряків для вашого городу може визначити смак вашого улюбленого борщу. При виборі буряків для посадки більше уваги треба приділяти опису на пакетику з насінням та віддавати перевагу бурякам без грубих волокон

Ось три найкращі сорти, які забезпечать вам насичений червоний колір і відмінний смак вашій страві.

Можливо, вас також зацікавить: Пиво, яйця та вазелін: як ці продукти "воюють" проти слимаків та равликів

1. Сорт "Богема": Соковита та ніжна м'якоть робить цей сорт ідеальним для борщу. Темно-бордові плоди дозрівають швидко, всього за 70-80 днів після появи сходів. Смакові якості вражають, а лежкість у цих коренеплодах надзвичайно висока.

2. Сорт "Детройт": Найвідоміший і найпопулярніший сорт буряків, який гарантує насичений темно-червоний колір вашому борщу. Коренеплоди дозрівають протягом 110-115 днів, а їх багатство дає можливість зібрати до 7 кілограмів з грядки.

3. Сорт "Єгипетська пласка": Цей сорт буряків славиться своїм смачним сортам і насиченим червоним кольором. Плоди, які мають еліптичну форму, набирають у масі до 550 грамів. Цей сорт також відзначається стійкістю до посухи, що робить його популярним серед дачників.

Вибравши один з цих сортів для свого городу, ви будете мати великий запас смачних і насичених буряків для приготування вашого улюбленого багряного борщу.

Нагадаємо, ми вже писали, як правильно саджати та вирощувати редиску. 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!