ukr
русский

До 50 см снігу: українців попередили про снігопади та ожеледь

Анастасія Крищук

До 50 см снігу: українців попередили про снігопади та ожеледь
Українців попередили про снігопади та ожеледь

Українців попередили про негоду, яка триватиме 26-27 листопада. Зокрема, у деяких регіонах синоптики прогнозують сильні снігопади та дощі.

Снігопади до 50 см очікуються у  Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях та столиці Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.

Своєю чергою у Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Приріст снігового покриву може сягнути 20-30 см, місцями 40-50 см.

Читайте також: У ДТЕК попередили українців про можливе відключення світла: що відомо

"В Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть значні дощі. У північних, центральних, південних областях та Криму посилення вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с, в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с", – йдеться у повідомленні.

У ДСНС закликали бути обережними в ці дні та дотримуватися правил безпеки. За можливості варто утриматися від дальніх мандрівок.

Нагадаємо, у Києві можуть застосовувати графіки відключень світла через погодні умови. За словами директора Центру досліджень енергетики, наразі є дуже багато різних сценаріїв розвитку подій.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!