ukr
русский

Українцям рекомендують бути готовими до відключень світла: названо умови

Анастасія Крищук

Українцям рекомендують бути готовими до відключень світла: названо умови
Українцям рекомендують бути готовими до відключень світла

У Києві можуть застосовувати графіки відключень світла через погодні умови. За словами директора Центру досліджень енергетики, наразі є дуже багато різних сценаріїв розвитку подій.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі Київ24 зазначив, що світло відключатимуть на 1-2 години. Графіки можуть застосовуватися, коли середньодобова температура сягне 8-10 градусів нижче нуля.

"Дуже багато є розрахунків, дуже багато є різних сценаріїв, як можуть розвиватися події, але я думаю, що за середньодобової температури десь мінус вісім, мінус десять градусів, саме середньодобової, на жаль, доведеться застосовувати графіки. І до чого українцям треба бути готовими", – вказав він.

Читайте також: Перевірте чек-лист: Які речі обов'язково треба мати вдома на випадок блекаута

Додамо, уряд та Генштаб ЗСУ ухвалили рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури. Усі проєктні рішення узгоджуються з Генштабом та Державною службою надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, цієї зими на українців можуть чекати довші відключення електрики, ніж минулого сезону. Зокрема, світла може не бути по 10 годин.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!