ukr
русский
Polski

Для чого досвідчені господарі ставлять миски з сіллю на підвіконня: дієвий спосіб

Билім Олена

Для чого досвідчені господарі ставлять миски з сіллю на підвіконня: дієвий спосіб
Переваги солі у боротьбі з вологою

Що може бути спільного у солі із кулінарією та прибиранням. Виявляється, цей продукт також є надійним помічником у домашньому господарстві, і розумні господарі давно це знають.

Ось чому варто мати сіль на підвіконні й ви теж зробите так, пише thestar.co.uk. Зазначається, що сіль вбере вологу вже за короткий проміжок часу. 

Боротьба з конденсатом:

Конденсат на віконному склі може бути неприємною проблемою, особливо у період вологих днів. Але сіль може стати вашим союзником. Просто поставте місткість із сіллю на підвіконня, і вона буде ефективно вбирати вологу, запобігаючи утворенню калюж.

Також читайте: Як позбутися конденсату на вікнах: ефективні лайфхаки

Нейтралізація запахів:

Відчуваєте неприємний запах у кімнаті? Сіль виявиться вам у пригоді. Вона має дезодоруючі властивості, що допоможе позбутися навіть від самих стійких запахів.

Захист від мурах:

Ніхто не любить мурашок у своєму будинку. Щоб відлякати їх, просто розсипте сіль на підвіконнях та навколо одвірків. Мурахи не переносять запаху солі, тому вони швидко відстануть.

Декоративний елемент:

Окрім усіх своїх корисних властивостей, сіль може стати і цікавим декором у вашому будинку. Місткості з великою сіллю різних кольорів та розмірів додадуть вашому інтер'єру оригінальності та затишку.

Пам'ятайте про важливі деталі: використовуйте велику сіль, регулярно міняйте її та уникайте прямого сонячного світла. З сіллю на підвіконні ваш будинок буде не лише затишним, але й чистим та приємно ароматним.

Раніше ми повідомляли про поширені помилки під час миття вікон

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!