ukr
русский
English
Polski

Що буде з організмом, якщо їсти лише один хліб: відповідь вчених здивує

Ціхоцька Марія

Що буде з організмом, якщо їсти лише один хліб: відповідь вчених здивує
Хліб є дуже поживним продуктом, але вживати лише його не варто

Хліб – один з найулюбленіших продуктів харчування в Україні. Він багатий на вуглеводи, які дають нам енергію. Але чи замислювалися ви, що буде, якщо їсти лише хліб? Чи можна вижити на такій дієті? Про це пише портал Grist.

Переваги хліба:

Хліб, особливо виготовлений із цільного зерна, є хорошим джерелом вуглеводів, клітковини, вітамінів і мінералів. Вн легкодоступний, його можна їсти як самостійну страву або з іншими продуктами. Хліб дає відчуття ситості на тривалий час.

Недоліки хліба:

Хліб не містить всіх необхідних для організму вітамінів і мінералів. Їсти лише хліб може бути нудно. Білий хліб з рафінованого борошна може негативно впливати на рівень цукру в крові, вагу та інші аспекти здоров'я.

Чи можна вижити на хлібній дієті?

Теоретично, вижити на хлібній дієті можливо, але це не буде здорово. Вам потрібно буде їсти хліб з цільного зерна, щоб отримати більше поживних речовин, але навіть цього буде недостатньо. Вам буде не вистачати:

  • Вітамінів: C, D, B12
  • Мінералів: кальцій
  • Інших поживних речовин: клітковина,омега-3 жирні кислоти

Читайте також: П'ять овочів, багатих на вітамін Е: поєднайте приємне з корисним

Психологічний аспект:

Крім того, їсти лише хліб протягом тривалого часу може бути дуже нудно. Це може призвести до сенсорного специфічного насичення, коли людина втрачає інтерес до певного продукту.

Хліб може бути частиною здорового раціону харчування, але не слід їсти лише його. Для збалансованого харчування важливо вживати різноманітні продукти.

Нагадаємо, ми вже писали, які гриби варто включити до свого раціону.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!