ukr
русский

Чим підживити полуницю в період цвітіння для багатого врожаю

Ігор Романько

Як удобрювати полуницю коли вона цвіте
Як удобрювати полуницю коли вона цвіте

Кожен садівник прагне отримати багатий урожай полуниці. І якщо вам вже відомо, чим полити часник, щоб виросли великі головки, час дізнатися, чим підживити полуницю під час та після цвітіння.

У травні для підживлення полуниці можна використовувати як мінеральні, так і органічні добрива, що містять калій, який робить ягоди смачнішими. Про це пише "Апостроф".

Читайте також:: Сім важливих правил догляду за малиною від досвідчених городників

Для отримання солодкої та соковитої полуниці:

  • Приготуйте розчин калійної селітри: розчиніть 1 чайну ложку добрива у відрі води та полийте кущики (по 0,5 л на кожен).
  • Обприскуйте кущі розчином сірчанокислого цинку (0,02%). Для обприскування також можна використовувати розчин калійної селітри.

З органічних підживлень на початку цвітіння можна полити кущики розчином коров'яку. Для цього добриво розведіть водою (1:10), потім настоюйте 3 дні і поливайте кущі з розрахунку 0,5 л під кожен.

Чим підживити полуницю після цвітіння

Коли полуниця відцвіте і почне формувати зав'язі, обприскуйте її комплексним добривом. Важливо не перестаратися і дотримуватися правильної концентрації - вона повинна бути в 2 рази меншою, ніж при поливі під корінь.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете отримати рясний урожай смачної та соковитої полуниці!

Пропонуємо дізнатися, як виростити пишні кущики кропу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!