ukr
русский

Страви, які треба поставити на новорічний стіл 2024, щоб залучити достаток та удачу

Билім Олена

Страви, які треба поставити на новорічний стіл 2024, щоб залучити достаток та удачу
Новорічне застілля

Новий рік - це час нових починань і сподівань. Багато людей вірять, що певні традиції та звичаї можуть допомогти залучити удачу та достаток у прийдешньому році. Однією з таких традицій є приготування певних страв на новорічний стіл.

Видання The Chinese Zodiac поділилося інформацією, які страви потрібно підготувати на новорічний стіл, щоб залучити достаток та удачу у своє життя.

Читайте також: Як пережити стрес під час новорічних свят – поради лікарів

Ось кілька традиційних страв, які вважаються щасливими і можуть допомогти залучити удачу в прийдешньому році:

Риба – є символом достатку і багатства. Тому на новорічний стіл часто подають рибу, наприклад, осетрину, лосось, форель або щуку.

Горох або сочевиця. Бобові вважаються символом родючості й благополуччя.

Солодощі. Солодощі, такі як печиво, цукерки, торти та тістечка, вважаються символом радості і щастя. Тому вони обов'язково повинні бути присутні на новорічному столі.

Яйця. Яйця вважаються символом родючості та відродження. Тому їх часто подають на Новий рік у вигляді фаршированих яєць, яєчних салатів або інших страв.

Свинина і зелень – мають залучити удачу і щастя. Ці продукти символізують багатство, здоров'я та зростання, а також новий початок.

У східній культурі удачу та гроші має залучити локшина. Її називають "їжею на щастя". Кажуть, що вживання довгої локшини в новорічну ніч або день принесе вам довголіття та щастя в новому році. Ви не повинні різати або ламати локшину, оскільки це означає, що ви скоротите своє життя.

Гранат – плід, який має багато насіння всередині, що символізують родючість, достаток і процвітання. Кажуть, що вживання граната напередодні Нового року або в день Нового року принесе вам удачу і багатство в новому році.

Кукурудзяний хліб – до грошей. Вважається, що вживання кукурудзяного хліба напередодні або в день Нового року принесе вам удачу та гроші.

Апельсини – цитрусові, які мають яскраво-помаранчевий колір, що нагадує сонце. Вважається, що вживання апельсинів напередодні або в день Нового року принесе вам удачу та енергію в новому році.

Шампанське – символ щастя. У східній культурі до цього напою додають апельсиновий або журавлинний сік.

Раніше експерти пояснили, як можна швидко прибратися вдома перед Новим роком

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!