ukr
русский

П'ять фактів про актрису Кіру Найтлі, про які мало хто знає

Марина Грамович

П'ять фактів про актрису Кіру Найтлі, про які мало хто знає
П'ять фактів про актрису Кіру Найтлі

Кіра Найтлі – британська актриса, яка за свою кар'єру знялася у численних фільмах та телешоу. UAportal підготував п'ять цікавих фактів про Кіра Найтлі, які глядачі могли не знати.

Факт 1

Кіра багатомовна і може говорити кількома мовами, включаючи англійську, іспанську, італійську та французьку. Вона вивчила французьку ще в дитинстві, а свої мовні навички відточувала під час навчання у Європейській школі у Брюсселі.

Факт 2

Попри успішну акторську кар'єру вона ніколи не відвідувала театральну школу. Натомість навчалася своєму ремеслу на власному досвіді та працюючи з іншими акторами на знімальних майданчиках. За словами Найтлі, найбільше вона почерпнула зі своєї ранньої роботи у телевізійних шоу та на знімальному майданчику.

Читайте також: Три "Оскари", інновації та соціальні проблеми: Яке значення Том Круз надав кінематографу

Факт 3

Актриса здобула визнання за свою благодійну діяльність та активізм. Вона підтримує багато організацій, включаючи Amnesty International та Comic Relief. У 2018 році вона отримала OBE "Орден Британської імперії" за заслуги у драматургії та благодійності.

Факт 4

Одна з перших ролей Найтлі у кіно була у фільмі "Зоряні війни: Епізод I - Примарна загроза". Вона зіграла Сабі, приманку для королеви Амідали (Наталі Портман). За словами Найтлі, вона погодилася на цю роль, бо була шанувальницею франшизи "Зоряні війни" і хотіла попрацювати з режисером Джорджем Лукасом.

Факт 5

Кіра була номінована на дві премії "Оскар" за свої ролі у фільмах "Гордість та упередження" та "Гра в імітацію". Незважаючи на ці нагороди, вона ніколи не здобувала "Оскар". Найтлі сказала, що хоч вона цінує визнання з боку своїх колег, але не вважає, що нагороди є найважливішим аспектом її кар'єри.

Нагадаємо, раніше UAportal підготував статтю про сходження Роберта Джона Дауні-молодшого у шоубізнесі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш телеграм канал !