русский
English
Суспільство

Високий рівень життя не єдиний плюс: чому вигідно переїхати до Монако

Владислав Москаленко

Високий рівень життя не єдиний плюс: чому вигідно переїхати до Монако
Переваги та недоліки життя в Монако. Джерело: Pexels

Унікальні податкові пільги і високий рівень життя в Монако сприяють привабливості місця, але висока вартість життя, обмежений простір і брак різноманітності створюють проблеми для мешканців. UAportal розповів про переваги та недоліки переїзду в країну.

Плюси

Податкові пільги. Відсутність податку на прибуток у Монако вважається однією з найбільших переваг життя в цій країні, що робить її привабливою для заможних людей. Це дозволяє мешканцям зберігати більшу частину свого заробітку і швидше накопичувати гроші.

Високий рівень життя. Монако пропонує розкішний спосіб життя зі зручностями світового класу, прекрасною погодою і приголомшливою архітектурою. Висококласний шопінг, вишукані ресторани та доступ до ексклюзивних подій і розваг сприяють привабливості міста-держави.

Читайте також: Як правильно спланувати поїздку, щоб нічого не забути: лайфхаки

Безпечне та захищене середовище. Завдяки низькому рівню злочинності та ефективній роботі поліції, Монако забезпечує безпечне середовище для мешканців. 

Мінуси

Вартість життя. Розкішний спосіб життя в Монако має високу ціну через високі витрати на житло, харчування та розваги. Це може бути суттєвим недоліком, особливо для тих, хто не має значних фінансових ресурсів.

Обмежений простір і затори. Невеликий розмір Монако призводить до перенаселеності, особливо під час пікових туристичних сезонів. Мешканці часто стикаються із заторами на дорогах, шумовим забрудненням та браком особистого простору через обмежену площу території.

Брак різноманітності. Монако – мікродержава з невеликою кількістю населення, що призводить до обмеженого спектра культурних заходів і браку різноманітності в суспільстві. Це може призвести до відсутності вибору способу життя та однорідного соціального середовища.

Нагадаємо, UAportal підготував список найкорисніших порад для подорожей, які допоможуть заощадити час, гроші та сили.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !