русский
Polski
English
Суспільство

Вранці чи ввечері: коли краще тренуватися

Марина Грамович

Порівняння рівня енергії, доступності спортзалу та особистих уподобань
Порівняння вечірніх та ранкових тренувань. Джерело: pexels

UAportal розповів про відмінності між ранковим та вечірнім тренуванням. Дізнайтеся, як розуміння плюсів і мінусів може допомогти визначити оптимальний час, та який вплив на людину має тренування вранці або ввечері.

Рівень енергії

Ранкові тренування мають свій власний набір переваг у порівнянні з вечірніми. Однією з головних переваг є те, що такі тренування прискорюють метаболізм на початку дня. Це запускає процеси спалювання калорій в організмі, що призводить до підвищення рівня енергії протягом дня.

Зручність

Ранкові тренування можуть бути корисними для людей, які мають проблеми з тайм-менеджментом або мають щільний графік. Завершуючи вранці, люди гарантують, що воно не буде відкладено або скасовано через інші зобов'язання, які можуть виникнути протягом дня.

Читайте також: Названо 5 головних лайфхаків для швидкого схуднення

Оточення

Атмосфера та оточення є помітною відмінністю між вечірніми та ранковими тренуваннями. Ввечері в спортзалі або на майданчику зазвичай менше людей, що створює більш заспокійливу атмосферу. Це може допомогти розслабитися і зосередитися.

Харчування

Харчування – ще один аспект, який слід враховувати, порівнюючи різні часи. Ранкове тренування – це легка, легкозасвоювана їжа, яка забезпечить організм енергією, необхідною для ефективного виконання вправ. Легкий перекус або вечеря після навантаження можуть допомогти у відновленні м'язів та поповненні запасів енергії після інтенсивного вечірнього навантаження.

Нагадаємо, ми вже писали, як схуднути в домашніх умовах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!