русский
English
Суспільство

Топ-5 порід котів, які живуть найдовше. Фото

Владислав Москаленко

Топ-5 порід котів, які живуть найдовше. Фото
Породи котів котів-довгожителів. Джерело: UAportal

UAportal розповідає про 5 порід котів, які живуть найдовше. Ці породи люблять за їхні унікальні якості та вражаючу тривалість життя.

Читайте також: Вчені відповіли чому коти роблять "масаж" лапками господарям

Сіамські коти

Сіамські коти
Сіамські коти

Серед порід котів, які живуть найдовше, перше місце посідає порода сіамських котів. З середньою тривалістю життя від 15 до 20 років, сіамські коти відомі своєю елегантністю та вражаючими блакитними очима. Ці товариські та ласкаві коти принесуть радість у будь-яку оселю.

Мейн-куни

Мейн-куни
Мейн-куни

Посідаючи друге місце в нашому списку, мейн-куни мають середню тривалість життя від 12 до 15 років. Ці чудові коти цілком виправдовують свою репутацію лагідних велетнів. Великий розмір, доброзичливий характер і здатність до адаптації роблять їх ідеальними компаньйонами для сім'ї.

Регдол-кішки

Регдолл-кішки
Регдолл-кішки

Забезпечуючи третє місце, коти породи регдол славляться своїми красивими блакитними очима та шовковистою довгою шерстю. З середньою тривалістю життя від 12 до 15 років, ці ласкаві та спокійні коти чудово почуваються в різних умовах, легко пристосовуючись до різних домогосподарств.

Бірманські коти

Бірманські коти
Бірманські коти

Бірманська порода котів, що посідає четверте місце, має середню тривалість життя від 10 до 15 років. Відомі своєю люблячою і товариською вдачею, бірманські коти формують міцні зв'язки зі своїми господарями. Їх присутність приносить тепло і радість у будь-який будинок.

Блакитні кішки

Блакитні кішки
Блакитні кішки

З середньою тривалістю життя від 10 до 15 років, ці коти хизуються чарівною сріблясто-блакитною шерстю та глибокими смарагдово-зеленими очима. Розумні та допитливі, блакитні кішки додають атмосферу таємничості в будь-яку оселю.

Коти вважаються одними з найбільш загадкових домашніх тварин і мають безліч прикмет та повір'їв, пов'язаних із своєю присутністю. Багато прикмет пов'язані з поведінкою котів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!