русский
English
Суспільство

Чи варто заводити лабрадорів: переваги і недоліки породи

Марина Грамович

Чи варто заводити лабрадорів: переваги і недоліки породи
Переваги та недоліки лабрадорів. Джерело: Pexels

Лабрадор – улюблена порода багатьох, відома своїм доброзичливим характером, і володіння нею має свої переваги та недоліки. UAportal розповідає про основні особливості цієї породи, щоб допомогти визначитись, чи потрібно її заводити. 

Переваги лабрадорів

1. Лабрадори надзвичайно віддані і формують міцні зв'язки зі своїми господарями, забезпечуючи непохитне товариство та емоційну підтримку.

2. Вони є чудовими сімейними улюбленцями, добре ладнають з дітьми та іншими домашніми тваринами. Їх терплячий, лагідний і толерантний характер робить їх чудовими товаришами по іграх і доповненням до домогосподарств з декількома домашніми тваринами.

Читайте також: Вчені назвали породи собак, які не зможуть вижити, якщо на Землі зникнуть люди

3. Лабрадори дуже розумні і добре піддаються дресируванню, що робить їх універсальними службовими собаками, які виконують різні функції, такі як пошук і порятунок, терапевтична робота і допомога людям з обмеженими можливостями.

Недоліки лабрадорів

1. Лабрадори мають високий рівень енергії і потребують достатніх фізичних навантажень. Якщо їм не надавати належної фізичної та розумової активності, у них можуть виникнути проблеми з поведінкою.

2. Їх густа шерсть линяє цілий рік, що вимагає регулярного грумінгу, щоб впоратися з цим недоліком і зберегти шерсть здоровою.

3. Лабрадори схильні до певних проблем зі здоров'ям, таких як дисплазія тазостегнових і ліктьових суглобів, ожиріння та генетичні захворювання. Регулярне ветеринарне обслуговування має важливе значення для забезпечення їхнього самопочуття.

Нагадаємо, експерти Американського хімічного товариства пояснили, чому собакам не можна їсти шоколад.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!